Tuesday, July 22, 2014

Mind Wide Open


Pokušavajući da uporedim jedan svoj prosečan dan sa nekim od onih u kojima je nastajao ovaj blog, te odveć davne 2011. godine, shvatam da, iako se neminovno dosta toga promenilo, neke stvari su nastavile da opredeljuju, kako moj životni put, tako i mene kao ličnost. Pre svega mislim na svoj odnos prema obrazovanju i odnos prema modi, čiji se zajednički imenilac svodi da nekonvencionalnost.

I onda, kao i sada, formalno obrazovanje mi nije bila najvažnija stvar na svetu, a sa vremenom postajem sve veći poklonik neformalnog obrazovanja, i to onog koje traje čitavog života. Sve češće nailazim na mlade ljude koji, iako fakultet stavljaju na prvo mesto, suštinski ostaju zatvoreni za sve prilike koje im život može ukazati. A meni je upravo ta otvorenost ka novim stvarima i otvorenost ka učenju i van onoga što se nudi u fakultetskim udžbenicima, otvorila mnoga vrata čak i u zatvorenoj sredini u kojoj živimo. 
 Upravo ta nekonvencionalnost doprinela mi je puno u odnosu sa ljudima i suštinski, u tome kako vidim sebe i svet oko sebe. A zatim se odrazila i na moj način oblačenja i na kraju dovela do onoga što ponosno mogu nazvati svojim vlastitim ja. Društveno poželjno nije uvek nabolje za nas, kao što ni ono što nas može učiniti uspešnim i srećnim nije uvek ono na šta nas je okolina oduvek usmeravala. Koliko puta ste odustali od nekog puta koji nije utabana staza kojom je već prošlo mnogo njih? Koliko puta ste odustali od odevne kombinacije jer ste se možda bojali reakcija ljudi u vašem okruženju? Ako je odgovor dvocifrene prirode, zapitajte se...koliko zaista poznajete sebe.
Do sledećeg čitanja...
Košulja/ Shirt: Coton
Suknja/ Skirt: Springfield
Torba/ Bag: David Jones
Novčanik/ Valet: Marina Galanti
Espadrile i ogrlica/ Espadrilles and necklace: non branded 

6 comments:

 1. i am your 200. follower :o♥
  congratulations to this number

  ReplyDelete
 2. Hi dear,

  you look great! Lovely photos :)
  I don’t know if you noticed, but I have a completely new website, check it out here: www.beneaththecoat.com
  and let me know what you think!
  Also, I am moving from Blogger so you can’t follow me through GFC anymore, but if you go to my new page you will see that you can follow the blog through:
  Bloglovin
  Facebook
  Instagram

  Looking forward seeing you on my blog again!
  K

  ReplyDelete
 3. Such a great post!
  love it (:

  xoxo
  http://www.photogenici.com

  ReplyDelete

Leave your comment here